Doorgaan naar hoofdcontent

Boost mijn positiviteit - not.

Ik weet niet echt of ik ook maar een halve seconde getwijfeld heb. Ik vermoed van niet. Ik huiver van keurslijven, opgelegde thema's, iemand die me zegt wat ik moet doen. Als ik mijn beslissingen van de voorbije vijf jaar (en bij uitbreiding de vijf jaar daarvoor ook nog) bekijk, is de rode draad altijd geweest me door niemand iets te laten dicteren.

Ik hou niet van uniformiteit, niet van doen wat iemand zegt omdat hij het zo zegt.
Ik hou niet van allemaalhetzelfdedragenwantdatisnudemode. Ik kan er niet mee om. Absoluut niet. (U moest mijn hartslag voelen bij het schrijven van dit bericht: bovengemiddeld, ik jaag me op.)
Ik hekel commercialisering, ook. Boeken vol zo-doe-je-het-nog-betertips. (Is het niet goed, dan? Mag het nog van mij zijn, of moet het echt helemaal naar jouw norm, jouw idee, jouw structuur zijn? Heb jij de waarheid in pacht, dan? Ik wil je idee wel lezen, maar verplicht me alstublieft nergens toe!)

Dus aan al wie mij de voorbije maand vroeg waarom ik niet deelnam aan het blogevenement #boostyourpositivity i.s.m. Activia... Het wringt teveel met mezelf. U zou er ook niet echt vrolijker van geworden zijn, mocht ik het wél gedaan hebben, haha!
En aan al wie er wél aan deelnam: chapeau. Soms wou ik ook eventjes zo volgzaam kunnen zijn. En zoveel energie om alles neer te schrijven.

Om mijn én uw positiviteit te boosten, toch nog een fijne quote:



Reacties

  1. Oh, maar ik begrijp je helemaal! Ik ben eigenlijk ook zo... Mijn eerste reactie was dan ook, 'daar doe ik niet aan mee..'. Maar ik zag er tegelijkertijd een uitdaging in, ik heb nu ook meer tijd (werkloos), en er was een stemmetje ergens ver weg...Dan weet ik dat ik dat moet volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi, maar ik lees jou wel, hoor! En ben stiekem jaloers op zoveel structuur en standvastigheid...

      Verwijderen
  2. Ohjee... het is dus een Claeys trek... ik vroeg het me soms af van waar ik het heb... groetjes van je nicht

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik begrijp je eigenlijk wel, hoor. Ik hou er ook absoluut niet van om gecommandeerd te worden (zullen nog overblijfselen zijn van een ver internaat-verleden denk ik), maar ergens diep in mijn hart vond ik dat alle beetjes om de mensen wat positiever in het leven te doen staan, kunnen helpen; peins je niet? Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar heb je overschot van gelijk in! We gaan voor lachende snoeten. Absoluut!

      Verwijderen
  4. Het ging vooral om leren van en delen met, eigenlijk show the you in you volgens een bepaald thema ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Identiek hetzelfde gevoel gehad! En de finale doorslag om NIET mee te doen: het yoghurtje dat net ietsje 'te spontaan' in de filmpjes aan bod kwam :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Danone, verdorie! Als het nu nog een lokaal bioyoghurtje was geweest... Hihi...

      Verwijderen
    2. En dan worden er lustig recepten gepost met ... Alpro yoghurt. Not kidding. :)

      Verwijderen

Een reactie posten

Jouw reactie hieronder? GRAAG!

Populaire posts van deze blog

Bedankt, verwenner!

De fijnste schoolweek van 't jaar zit erop. Echt. Genoten heb ik. Ge-no-ten. Waarvan? De verwenweek. De watte? De verwénweek. Het concept is even eenvoudig als geniaal. 1 Schrijf je in. Noteer net en duidelijk je naam. 2 Wacht enkele dagen af. Bijt niet op je nagels. 3 Ontvang een stiekempjestopsecretgeheim briefje in je vakje met daarop de stiekempjestopsecretgeheime naam van de persoon die jij de komende week zal mogen / moeten verwennen. Bij mij was het van mogen , want ik had Mattias Derycke geloot. Ik geef toe, zonder expliciet te zijn en namen te noemen: er lopen onaangenamer typen op ons SVC rond. Zeker als je ze hypothetisch gezien zou moeten verwennen... Ik werd zelf extreem aangenaam verwend, maar tastte tot donderdag nog in het duister over wie die geheime weldoener dan wel was. Dat het een man was, stond vast... Wie denkt er anders aan om mij, geheelonthoudster,  van  een Duvel te bedienen? Maar wie. Wie, o, wie?! Na een aantal fijne attenties voo

Venetiaans blond

Niets is wat het lijkt... Bedankt, Mia!

Koningin Angina

Manman, koningin Angina heeft me zwaar liggen... Voor wie niet weet hoe mijn keeltje er de voorbije dagen uitzag, klik hier . Opgelet, 't is niet voor gevoelige kijkers. Wie koningin Angina liever vrolijk en blij bezig ziet, kan zich tegoed doen aan dit filmpje: Om maar te zeggen... aan alle ellende komt een einde, en ik ben zomaar eventjes anderhalve kilo kwijt. (Bijna zei ik: "Meer van dat!" Maar ik beet mijn tong er net op tijd af.)