Doorgaan naar hoofdcontent

Hier vloekt men niet!

Het nest mag hier eigenlijk heel veel. Ik zie al eens graag iets door de vingers, laat hen graag wat begaan en zolang ze het huis niet met de grond gelijk maken en van scharen en messen blijven, is het hier al lang goed. Meestal, toch. (Ooit tekende Nuno met een dikke alcoholstift op onze leistenen vloer. Daar was ik toch even wat minder enthousiast over, en ook het lospulken van de verse enduit in het vogelhoekje toverde niet meteen een glimlach op mijn lippen. Maar goed, over het algemeen en op een doordeweekse dag mopper ik niet zo vaak.)

Als er iets is waar ik dan toch streng over wil zijn, is het de taal van de kuikens. Een 'alstublieft' en een 'dankjewel' horen er d'office bij, en met gebrul en getier raakt hier niet meteen iets opgelost. Daar hebben wij zelfs hoeken voor! (De handen op het hoofd laat ik weg, we zijn de jaren '60 al lang voorbij.) Wie denkt dat bij een woord een wederwoordje hoort (ja, het opperkuiken kan daar wel weg mee), komt van een kaal reisje terug. Wij pikken dit niet, ook niet van kuikens.

Ik kan nog even doorgaan met mijn opsomming van Onaccepteerbaar Gedrag, maar dat zou ons te ver leiden... In elk geval, gisteren kwam uit de mond van Junior Jack iets wat Drakenjager én mezelf ei-zo-na een hartverlamming bezorgde...
"Hottedomme!" 

Ik draaide me om, haalde diep adem, en luisterde opnieuw. "Hottedomme!" Had ik dat goed gehoord?! 

Drakenjager werd erbij gehaald, luisterde naar de kleine ploert en trok wit tot achter zijn oren! Godverdomme, voor zo'n kleine pernukkel! Het lef! La honte!
Terwijl wij ons als treurend ouderpaar afvroegen waar in onze opvoeding het in hemelsnaam misgegaan was (spoedvergadering aan de keukentafel, dat begrijpt u vast!) herhaalde Jackman het verboden woord voortdurend en brulde het uiteindelijk op het ritme van zijn voetstappen. "Hot-te-dom-me, hot-te-dom-me!"

Het spoedberaad leverde niet meteen een oplossing voor het heikele en gênante probleem, want hoe maak je zo'n peuter duidelijk dat zijn uitspraak not done is en eigenlijk keionbeleefd?

Ik hoef u niet te vertellen dat mijn slaap de voorbije nacht verstoord werd door boze dromen en onheilspellende blikken op de toekomst van ons jong onverlaat. Wat zal er van hem worden?

Vanmorgen klaarde de hemel uiteindelijk toch weer helemaal open. Jackman was op stap met de nieuwe Hello Kittykam van de grote zus. Bij elke stap die hij zette, kraaide hij: "Haar-tje-kam-me! Haar-tje-kam-me!"

Dat was het! Ik had hem per abuis verkeerd begrepen!
Oef! En oef en oef en oef!!!!


Reacties

  1. En ondertussen waren de teken bladen ook al op ;-)
    Je zou hem zo opeten little Jackman!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Jouw reactie hieronder? GRAAG!

Populaire posts van deze blog

Bedankt, verwenner!

De fijnste schoolweek van 't jaar zit erop. Echt. Genoten heb ik. Ge-no-ten. Waarvan? De verwenweek. De watte? De verwénweek. Het concept is even eenvoudig als geniaal. 1 Schrijf je in. Noteer net en duidelijk je naam. 2 Wacht enkele dagen af. Bijt niet op je nagels. 3 Ontvang een stiekempjestopsecretgeheim briefje in je vakje met daarop de stiekempjestopsecretgeheime naam van de persoon die jij de komende week zal mogen / moeten verwennen. Bij mij was het van mogen , want ik had Mattias Derycke geloot. Ik geef toe, zonder expliciet te zijn en namen te noemen: er lopen onaangenamer typen op ons SVC rond. Zeker als je ze hypothetisch gezien zou moeten verwennen... Ik werd zelf extreem aangenaam verwend, maar tastte tot donderdag nog in het duister over wie die geheime weldoener dan wel was. Dat het een man was, stond vast... Wie denkt er anders aan om mij, geheelonthoudster,  van  een Duvel te bedienen? Maar wie. Wie, o, wie?! Na een aantal fijne attenties voo

Venetiaans blond

Niets is wat het lijkt... Bedankt, Mia!

Jackman, schrik der zeven zeetjes

Wie is de schrik van elke piraat? Jackman Demetteman!  Wie trekt ten strijde en roeit onrecht uit? Jackman Demetteman! Wie redt zeemeerminnen van gevaarlijke zeemonsters? Jackman Demetteman! Wie brult strijdliederen om elke vijand af te schrikken? JACKMAN DEMETTEMAN!