donderdag 18 februari 2016

Winterkost

We houden hier al 17 jaar dagen zonder vlees, en de laatste tijd komt zelfs mijn jeugd af en toe in de potten roeren, maar ik geef grif toe dat het ene gerechje heel wat lekkerder, nesser en frisser smaakt dan het andere... Salaa is ook maar... eh... salaa.

Ik kan nochtans echt genieten van een hele dag nadenken over wat ik 's avonds zal koken, hoe ik de groenten op smaak zou kunnen brengen en hoeveel dagen ik daar dan van zou kunnen smullen...
Ik moet u teleurstellen: de meeste porties-voor-drie-dagen zijn hier vaak toch al na anderhalve (soms twee) dagen op... Meeproeven zit er niet vaak in... Ik ben een smulpaap en daar ben ik trots op.

Daarnet maakte ik een geweldig lekkere klassieker klaar: hutsepot met gourmetseitan. Dat pruttelt zo lekker, dat smelt in je mond en dat smaakt gewoon zaaalig.


Je kan mij rollen. Echt.

3 opmerkingen:

  1. Dat moet je mij dan eens vertellen, hoe je dat klaarmaakt die seitan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 17 jaar: geweldig! Ik kan ook al zeggen: meer dan de helft van mijn leven vegetarisch... en dat vind ik de max!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Storm: dat is nu eens héél eenvoudig: die gourmetseitan is eigenlijk een makkelijk te versnijden stuk seitan dat behoorlijk dik is. Ik heb hem in plakjes op de hutsepot gelegd en nog even het deksel op de pot gedaan. De rokerige smaak is hélemaal njammie!

    BeantwoordenVerwijderen

Jouw reactie hieronder? GRAAG!