Doorgaan naar hoofdcontent

Veggierecept 2

De voorbije dagen en weken ging het hier, beste lezer, wat vaak over baby's en hun omkadering... U bleef misschien wat op uw honger zitten, en daarom...  het tweede veggierecept van dit blogje.

Wie naar Piet en Claire (of elders) wil om zijn ingrediënten bijeen te sprokkelen, komt met een fietskar al heel ver, het lijstje is eerder beperkt.

Met 5 kilo grote, vastkokende aardappelen, een ei, mosterd, olie, azijn, een teentje knoflook en een snuifje zout kom je al een heel eind ver!

Zo ga je te werk:

  • Schil de aardappels netjes, spoel ze en dep ze droog.
  • Snij ze in plakken van 1 cm breed, en daarna naar believen in even grote stukken (reepjes, slangetjes, blokjes, driehoekjes...).
  • Laat het frietvet tot 150 graden opwarmen en dompel de aardappelfiguurtjes 1 minuut in het vet onder. Laat uitlekken.
  • Verwarm het vet tot 180 graden en bak af tot je baksel goudbruin is. 

En nu komt de moeilijkheid... Zodra je stap 3 zette, komt een tweede taakje op je af. (Dit taakje lukt alleen bij vrouwen die hun regels niet hebben. Mannen kunnen dit op geen enkel moment van hun cyclus, n.v.d.r.)

Roer het eigeel samen met een lepeltje mosterd en een versnipperd teentje look tot een mixje. Voeg daar stap voor stap een fijn straaltje olie aan toe, maar blijf aandachtig, geconcentreerd en in dezelfde richting roeren.Het papje zal verdikken, niet schiften en heerlijk gaan glanzen!

Als je véél geduld, een stevige hand, een krachtige arm en het doorzettingsvermogen van een heuse vegetariër hebt, bekom je een aïoli om duimen, vingers en patattenfiguurtjes van af te likken.

Eet ze!

Reacties

Een reactie posten

Jouw reactie hieronder? GRAAG!

Populaire posts van deze blog

Bedankt, verwenner!

De fijnste schoolweek van 't jaar zit erop. Echt. Genoten heb ik. Ge-no-ten. Waarvan? De verwenweek. De watte? De verwénweek. Het concept is even eenvoudig als geniaal. 1 Schrijf je in. Noteer net en duidelijk je naam. 2 Wacht enkele dagen af. Bijt niet op je nagels. 3 Ontvang een stiekempjestopsecretgeheim briefje in je vakje met daarop de stiekempjestopsecretgeheime naam van de persoon die jij de komende week zal mogen / moeten verwennen. Bij mij was het van mogen , want ik had Mattias Derycke geloot. Ik geef toe, zonder expliciet te zijn en namen te noemen: er lopen onaangenamer typen op ons SVC rond. Zeker als je ze hypothetisch gezien zou moeten verwennen... Ik werd zelf extreem aangenaam verwend, maar tastte tot donderdag nog in het duister over wie die geheime weldoener dan wel was. Dat het een man was, stond vast... Wie denkt er anders aan om mij, geheelonthoudster,  van  een Duvel te bedienen? Maar wie. Wie, o, wie?! Na een aantal fijne attenties voo

Venetiaans blond

Niets is wat het lijkt... Bedankt, Mia!

Jackman, schrik der zeven zeetjes

Wie is de schrik van elke piraat? Jackman Demetteman!  Wie trekt ten strijde en roeit onrecht uit? Jackman Demetteman! Wie redt zeemeerminnen van gevaarlijke zeemonsters? Jackman Demetteman! Wie brult strijdliederen om elke vijand af te schrikken? JACKMAN DEMETTEMAN!