zondag 19 oktober 2014

Herfsttype

De herfst start hier altijd wat droevig, maar als we de weemoed ombuigen naar vernieuwd enthousiasme, kan ik alleen maar glimlachen.

Tripte u al eens naar de Rodeberg in de herfst? Het bos kleurt er zo ros dat ik er perfect gecamoufleerd in het landschap opga... En man, het ruikt daar zo lekker. Naar... eh... paddenstoelen!

Nipte u al eens bij Mimi's van een verwenthee, zoeter dan honing en toch fris en fruitig? Het kan tot middernacht in het weekend, en je kiest zelf of je je subtiel, weelderig of luxueus laat verwennen (lees: hoeveel dessertjes er op je verwenbord liggen). Top. Echt, top.

Rommelde u al eens wat in de tuin in het najaar? Mijn rozelaar bloeit nog altijd, in geel en roze. (Duw er uw neus in. Adem diep in en uit. Snuif de laatste restjes zomer op.) Een hele dierentuin ook, plots. Slakken. Spinnen. Een egel. Vraag gerust toegangsgeld, zo u wil.

Sjeesde u al naar zee? Bakte u al pannenkoeken? Pruttelt er al pompoensoep op jouw vuur en haalde je de fleecedekentjes van de zolder?

Geen paniek, er is nog tijd zat. Een hele week!
Waarom hebben we anders herfstvakantie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Jouw reactie hieronder? GRAAG!