Doorgaan naar hoofdcontent

p.s. I love you

We waren een beetje ontregeld, oma, vorige week... Een Kattenstoet zonder feestje in de Dikkebusseweg, dat waren we eigenlijk niet gewoon... want waar zouden we dan verzamelen... en waar gingen we dan heen? En zou er op andere plekken langs het parcours wel nog plaats zijn, of stond alles gewoonlijk helemaal vol en wisten wij dat niet omdat wij sinds jaar en dag tegen drie uur postvatten bij het station? En konden wij al wel gegeten hebben tegen kwart na één, nu we halsoverkop beslisten om aan het brugje bij de Vestingen te gaan staan? En kon je daar een beetje in de schaduw staan of zou een petje van pas komen? En zou tante Marleen ons wel vinden, nu we ons een beetje herschikt hadden?

Het liep allemaal los, oma, maar dat had je wel kunnen verwachten. We aten op tijd en kwamen op tijd, er was nog wat plaats, we vonden elkaar, de zon scheen niet te hard en de stoet was een schot in de roos. (Je zou het geweldig gevonden hebben, want de reuzen en Minneke Poes maakten een dansje voor onze neus en de snoezepoezen huppelen vrolijk voorbij. Maak je geen zorgen, er zat niet té veel vernieuwing in. Net genoeg, met nog heel veel traditie, zoals jij het graag had.) Bertje en Janna zagen de stoet voor het eerst en waren content. En Lander moest in de ketel! (En Lucie en Jackje weenden van 't verschot...) Je hoort het wel, oma, het was een fijne dag.

Vanmorgen kocht ik van die dikke D-batterijen, oma, en je zal lachen als je hoort waar die voor dienden... Weet je nog die keer dat de Sint bij jou een kindercomputer bracht? Wel, die staat nu hier, en hij is dus sinds vanmorgen weer in gebruik, 22 jaar na datum!



Het was een slimme zet van je, want jij had dat natuurlijk goed bedacht: geen van de 16 kleinkinderen kreeg thuis zoiets ultramoderns, en het zag er niet naar uit dat dat in de nabije toekomst zou veranderen, zo begin de jaren 90. Onze hippieouders en batterijspeelgoed, dat ging niet echt samen, maar als de Sint dat bij oma bracht -en wat bij oma ligt, blijft bij oma- kon elk van ons er toch wel mee aan de slag... Je moet wel gek geworden zijn van het geluid dat bij elke duw op een toets uit het affaire kwam (ik alleszins wel!), maar je kon het op meesterlijke manier verbergen, en met je engelengeduld liet je ons om beurten een kaart kiezen en het spel spelen.
Ik probeer het ook zo te houden, maar het lukt me nog niet om de orde in deze chaos te bewaren. Je geduld heb ik al zeker niet overgeërfd...

Het leven kabbelt verder, oma, en de dagen glijden voorbij. Jouw aanwezigheid blijft tastbaar... in luidruchtige en kleine dingen...



Reacties

Een reactie posten

Jouw reactie hieronder? GRAAG!

Populaire posts van deze blog

Bedankt, verwenner!

De fijnste schoolweek van 't jaar zit erop. Echt. Genoten heb ik. Ge-no-ten. Waarvan? De verwenweek. De watte? De verwénweek. Het concept is even eenvoudig als geniaal. 1 Schrijf je in. Noteer net en duidelijk je naam. 2 Wacht enkele dagen af. Bijt niet op je nagels. 3 Ontvang een stiekempjestopsecretgeheim briefje in je vakje met daarop de stiekempjestopsecretgeheime naam van de persoon die jij de komende week zal mogen / moeten verwennen. Bij mij was het van mogen , want ik had Mattias Derycke geloot. Ik geef toe, zonder expliciet te zijn en namen te noemen: er lopen onaangenamer typen op ons SVC rond. Zeker als je ze hypothetisch gezien zou moeten verwennen... Ik werd zelf extreem aangenaam verwend, maar tastte tot donderdag nog in het duister over wie die geheime weldoener dan wel was. Dat het een man was, stond vast... Wie denkt er anders aan om mij, geheelonthoudster,  van  een Duvel te bedienen? Maar wie. Wie, o, wie?! Na een aantal fijne attenties voo

Koningin Angina

Manman, koningin Angina heeft me zwaar liggen... Voor wie niet weet hoe mijn keeltje er de voorbije dagen uitzag, klik hier . Opgelet, 't is niet voor gevoelige kijkers. Wie koningin Angina liever vrolijk en blij bezig ziet, kan zich tegoed doen aan dit filmpje: Om maar te zeggen... aan alle ellende komt een einde, en ik ben zomaar eventjes anderhalve kilo kwijt. (Bijna zei ik: "Meer van dat!" Maar ik beet mijn tong er net op tijd af.)

Venetiaans blond

Niets is wat het lijkt... Bedankt, Mia!