zondag 29 november 2015

Chaotische orde

Wie denkt dat 3 kinders temmen een opdracht is, leest nu beter niet verder. Gisteren bezochten we de nieuwe woonst van Drakenjagers  neef, die sinds een half jaar samen met zijn eigen drie pagadders, zijn vriendin en haar 5 (v i j f) pagadders in een nieuwsamengesteldgezinshuis ging wonen. Maar man toch, wat een verrassing.
Ik kan zo al zeggen dat ik Tourcoing in de komende zevenenzestig jaar niet als vakantie slash weekendbestemming zou kiezen, laat staan dat ik me er permanent zou vestigen, maar eens de voordeur dicht was, druppelde de stress zo van me af. (Ik had zélf gereden,  met een volgestouwde wagen waarin je 't verschil niet goed kon zien tussen kinders, vent en cadeaus. Helemaal chillywilly langs de grenscontroles in Rekkem, waar tot op de tanden gewapende soldaatjes en donkerblauwe gendarmerie stoer stonden te wezen. Ikke. Pluim op mijn hoed.)
No stress, dus, want dat huis voor 10 bleek zo gestructureerd en doordacht ingericht, dat ik me hier en daar in denikea waande. Van schoenenkasten met 10 namen over kapstokken in gepersonaliseerde kleurtjes en tien haakjes voor evenveel huissleutels tot kamers met netjes naast elkaar opgestelde bureautje, twee per twee en symmetrisch.
Mijn God.
Volledig onder de indruk en geïnspireerd door zoveel orde in de chaos sjeesde ik vanmorgen nog eens naar de stock om curverboxen. Want als zij het met tien kunnen, dan koester ik steeds meer de stille hoop dat het ons vijf op een dag ook helemaal zal lukken...

3 opmerkingen:

 1. Er is een gulden regel: alles meteen op de juiste plaats.
  Wij kunnen dat soms 1 week. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zou al mooi zijn mocht alles hier een vaste plaats hebben. NOT.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Check eens de blog van Spurrewubsie!

  BeantwoordenVerwijderen

Jouw reactie hieronder? GRAAG!