Doorgaan naar hoofdcontent

Maak eens je eigen schoolagenda! DIY

Ik wil het nog niet helemaal geweten hebben, maar af en toe doe ik al eens iets wat in de richting gaat van de eerste september... Zo stelden we de riempjes van Jackjes eerste schooltas al bij, checkten we of we al kaftpapier hebben voor de eerste boeken (Neen! We hebben nog NIETS gekaft!) en pasten we alle lelijke witte gymschoenen die we in huis hebben. We zijn dus al een heel klein beetje voorbereid op wat komen gaat, zonder helemaal te overdrijven en te vergeten dat we nog een kleine 2 weken vakantie hebben... ("2 Weken? Dat is de hele duur van mijn zomerverlof", hoor ik mijn broertje zeggen. Yes, it is!)

Eén van de leukste maar meteen ook moeilijkste keuzes bij het begin van het nieuwe werkjaar is telkens weer een goeie, degelijke agenda vinden. Niet dat er geen agenda's te vinden zijn, maar ik ben toch telkens weer betikketakt om de origineelste, kleurrijkste, grappigste of speciaalste uit te kiezen, én hij moet ook nog eens overzichtelijk en handig zijn. De lat ligt elk jaar stukken hoger, de keuze wordt meters beperkter, (en ik word telkens weer zindelijker)...

Dit jaar had ik in juni al enkele toffe exemplaren gezien in de Hema, maar in juni koop ik uit principe geen agenda (je kan niet starten als je nog niet afgesloten hebt, toch?!), in juli vind ik het grote zonde om al aan september te denken en in augustus ben ik elke keer weer zwaar ontgoocheld in wat in de rekken overblijft...
Zo had ik het voorzien en zo kwam het ook dit keer weer uit... maar ik panikeerde niet, want dit jaar had ik een Gepersonaliseerd Agendaplan. (Echt, hé!)

In de webshop van sweet Eva Mouton spotte ik een prachtig poezenschriftje... vanbinnen spinnen en soezen poezen verspreid over de bladzijden, je spot af en toe mijn favoriete cactusjes en er is een fijne afwisseling tussen lijntjes en witruimte voorzien. Ideaal!
Perfect van formaat (niet te dik, niet te dun, niet te maxi en niet te mini) en heel erg knoddig. Ik geef toe dat het liefde op 't eerste gezicht was, veel overtuigingskracht was niet meer nodig, dus de keuze was snel gemaakt en het schriftje belandde een poosje terug in de bus. (Drakenjager vroeg zich hardop af of er geen agenda's genoeg in de verkoop zijn en of het nu echt wel nodig was om zoiets online te bestellen, maar ik haalde mijn befaamde puppyblik en een gefundeerde uitleg over het Gepersonaliseerd Agendaplan boven en hoorde hem daarna niet meer knorren. Hij zag de hoge noodzaak van de aankoop al snel in. ;-)  )


Ik heb het schrift een beetje naar mijn hand gezet om er een agenda van te maken en de bladzijden in maanden, weken en dagen verdeeld. Ik hou ook graag wat ruimte voor belangrijke gegevens over de leerlingen van mijn klas en ik liet enkele blaadjes blanco voor gekribbel op vergaderingen en info voor oudercontacten. Hier en daar vulde ik al iets in: vakanties en vrije dagen, brugdagen, sportdag en excursies, de eerste communie van Jack, het huwelijk van mijn schoonzus en -broer en alle verjaardagen.









Helemaal klaar voor 2017-2018 ben ik nog niet, maar deze beauty doet het toch al een beetje kriebelen!

Reacties

  1. Wree tof! Maar voor mij zou dit niet werken: veel te ingewikkeld met stage (en ik heb de mijne al van juni, foei!)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad, foei!
    IK moet ook keuzes maken: wat komt online en wat komt hier? Daar ben ik precies nog niet helemaal uit...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Jouw reactie hieronder? GRAAG!

Populaire posts van deze blog

Bedankt, verwenner!

De fijnste schoolweek van 't jaar zit erop. Echt. Genoten heb ik. Ge-no-ten. Waarvan? De verwenweek. De watte? De verwénweek. Het concept is even eenvoudig als geniaal. 1 Schrijf je in. Noteer net en duidelijk je naam. 2 Wacht enkele dagen af. Bijt niet op je nagels. 3 Ontvang een stiekempjestopsecretgeheim briefje in je vakje met daarop de stiekempjestopsecretgeheime naam van de persoon die jij de komende week zal mogen / moeten verwennen. Bij mij was het van mogen , want ik had Mattias Derycke geloot. Ik geef toe, zonder expliciet te zijn en namen te noemen: er lopen onaangenamer typen op ons SVC rond. Zeker als je ze hypothetisch gezien zou moeten verwennen... Ik werd zelf extreem aangenaam verwend, maar tastte tot donderdag nog in het duister over wie die geheime weldoener dan wel was. Dat het een man was, stond vast... Wie denkt er anders aan om mij, geheelonthoudster,  van  een Duvel te bedienen? Maar wie. Wie, o, wie?! Na een aantal fijne attenties voo

Venetiaans blond

Niets is wat het lijkt... Bedankt, Mia!

Koningin Angina

Manman, koningin Angina heeft me zwaar liggen... Voor wie niet weet hoe mijn keeltje er de voorbije dagen uitzag, klik hier . Opgelet, 't is niet voor gevoelige kijkers. Wie koningin Angina liever vrolijk en blij bezig ziet, kan zich tegoed doen aan dit filmpje: Om maar te zeggen... aan alle ellende komt een einde, en ik ben zomaar eventjes anderhalve kilo kwijt. (Bijna zei ik: "Meer van dat!" Maar ik beet mijn tong er net op tijd af.)