dinsdag 13 februari 2018

Vakantietip met kinders: middeleeuws Brugge!

Al sinds ik het me kan herinneren staat Brugge gelijk met ontspanning... Als kind gingen wij er op vakantie: overnachten bij Takketa, op uitstap naar de speelgoedwinkel, parkeren op het dak van de GB, puree met vol-au-vent en een ijsje in Lunch Garden, wandelen in het park van de Koude Keuken, met de bus naar het centrum en snoep kiezen bij Olleke Bolleke.
Nadat ik er ook studeerde bleef Brugge een bijzondere aantrekkingskracht op ons uitoefenen: we gaan er graag en vaak heen, en al zeker omdat Takketa en Bertje ons zo vaak uitnodigen!

Nu Het Nest wat ouder wordt en we niet meer met buggy's tjolen (weelde!), kunnen we al eens iets anders doen dan  zwemmen in het Olympiabad of te voet naar de speeltuin.

Zo trokken we een poos geleden te voet door middeleeuws Brugge, met een parcours dat samengesteld werd door Brugge door Kinderogen. We volgden een groot stuk van 'Voorspelbaar verrassend' , aangevuld met extra weetjes van Bertje. Het hart  van deze geschiedenisjuf maakte een sprongetje.

De tocht leidde langs het Begijnhof via de zwanen van het Minnewater naar de brouwerij van de Halve Maen (waar je de pijplijn waar het bier door stroomt onder je voeten ziet liggen). Verder stapten we richting de Rijtjes, zwaaiden we naar de toeristen in de bootjes en naar Breydel en Deconinck op de markt, liepen we onder het Belfort door, smulden van frietjes op de Eiermarkt en keerden terug langs het prachtig versierde stadhuis (Een burcht! Met ridders! En draken! In goud!) op de Burg en via de bruggetjes en smalle straatjes bij de Vismarkt.
Na een tocht van 3 uur leek het alsof we een terugkeerden na een sprong in de tijd...  We hadden bijna 6 km afgelegd en hoorden geen enkele keer iemand knorren of neuten, zagen of memmen. Ik denk dat ze zich allemaal eventjes ridder of jonkvrouw voelden. Of begijn, al durf ik dat laatste te betwijfelen...

Middeleeuws Brugge, een aanradertje, voor jonge en oude tijdreizigers.


 


 2 opmerkingen:

  1. Is dat wandelen met een plannetje of wegwijzers volgen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is met een gedownloade wandeling van Brugge door Kinderogen. Plannetje lezen, er zitten opdrachtjes bij voor verschillende leeftijden...

    BeantwoordenVerwijderen

Jouw reactie hieronder? GRAAG!