maandag 19 november 2012

Veggie - recept 1

Omdat ik voor de zevenhonderachtennegentigste keer de vraag kreeg waarom ik dan wel vegetariër ben en het eigenlijk beu ben me telkens weer te verantwoorden, heb ik het nobele voornemen met een nieuwe rubriek te starten. Een kookrubriek! Jaja, u leest het goed.

Bereid u voorzichtig voor op een mentale ommezwaai, wees welkom in de wondere wereld der veggiemensen en voel u vrij u (deeltijds) tot deze levensovertuiging te wenden. De recepten zijn telkens voor 1 persoon, dus u kunt zelf vermenigvuldigen naar believen.

Omdat ik u niet meteen wil ontmoedigen, starten we met een lage moeilijkheidsgraad (ik zou er 1 ster aan geven), in de sector der granen. Het recept is zo'n knaller, dat zelfs de overtuigde préparéminnende Vlaming ermee te paaien is...

1 Neem een stuutje . De keuze is ruim, maar ik durf te pleiten voor 6-, 7-, of zelfs meergranig brood of voor pompoenpitbrood. Speltbrood smaakt ook, en als u niet zo'n granenliefhebber bent, mag een wit brood ook.

2 Besmeer uw brood met boter. Wie op de lijn let, gaat voor mina- of margarine, maar echte gezouten boerenboter mag natuurlijk ook (en zeker als u bij stap nr 1 voor krentenbrood koos!).

3 Snij het korstje van een plakje kaas (jong of belegen, light of vet, brandnetel-, daslook- of pijnboompittenkaas ) en beleg er uw boterham mee (met het plakje, niet het korstje!)

4 Plooi uw boterham dicht en neem er een flinke hap van. Geniet.


3 opmerkingen:

 1. leen21:47

  Tgaat nog just lukken! Ben al fan van jouw kookrubriek...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. pfff ... 4 stappen!! Dat wordt weer zwoegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo lekker kan simpel zijn.
  Of is het: zo simpel kan lekker zijn?

  Kijk voor meer vegetarische receptinspiratie hier: http://www.gezondmetpit.nl/blog/index.php/vegetarische-recepten/

  BeantwoordenVerwijderen

Jouw reactie hieronder? GRAAG!