zondag 22 februari 2015

Boost mijn positiviteit - not.

Ik weet niet echt of ik ook maar een halve seconde getwijfeld heb. Ik vermoed van niet. Ik huiver van keurslijven, opgelegde thema's, iemand die me zegt wat ik moet doen. Als ik mijn beslissingen van de voorbije vijf jaar (en bij uitbreiding de vijf jaar daarvoor ook nog) bekijk, is de rode draad altijd geweest me door niemand iets te laten dicteren.

Ik hou niet van uniformiteit, niet van doen wat iemand zegt omdat hij het zo zegt.
Ik hou niet van allemaalhetzelfdedragenwantdatisnudemode. Ik kan er niet mee om. Absoluut niet. (U moest mijn hartslag voelen bij het schrijven van dit bericht: bovengemiddeld, ik jaag me op.)
Ik hekel commercialisering, ook. Boeken vol zo-doe-je-het-nog-betertips. (Is het niet goed, dan? Mag het nog van mij zijn, of moet het echt helemaal naar jouw norm, jouw idee, jouw structuur zijn? Heb jij de waarheid in pacht, dan? Ik wil je idee wel lezen, maar verplicht me alstublieft nergens toe!)

Dus aan al wie mij de voorbije maand vroeg waarom ik niet deelnam aan het blogevenement #boostyourpositivity i.s.m. Activia... Het wringt teveel met mezelf. U zou er ook niet echt vrolijker van geworden zijn, mocht ik het wél gedaan hebben, haha!
En aan al wie er wél aan deelnam: chapeau. Soms wou ik ook eventjes zo volgzaam kunnen zijn. En zoveel energie om alles neer te schrijven.

Om mijn én uw positiviteit te boosten, toch nog een fijne quote:10 opmerkingen:

 1. Oh, maar ik begrijp je helemaal! Ik ben eigenlijk ook zo... Mijn eerste reactie was dan ook, 'daar doe ik niet aan mee..'. Maar ik zag er tegelijkertijd een uitdaging in, ik heb nu ook meer tijd (werkloos), en er was een stemmetje ergens ver weg...Dan weet ik dat ik dat moet volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, maar ik lees jou wel, hoor! En ben stiekem jaloers op zoveel structuur en standvastigheid...

   Verwijderen
 2. Ohjee... het is dus een Claeys trek... ik vroeg het me soms af van waar ik het heb... groetjes van je nicht

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vrees er ook voor, Tine...

   Verwijderen
 3. Ik begrijp je eigenlijk wel, hoor. Ik hou er ook absoluut niet van om gecommandeerd te worden (zullen nog overblijfselen zijn van een ver internaat-verleden denk ik), maar ergens diep in mijn hart vond ik dat alle beetjes om de mensen wat positiever in het leven te doen staan, kunnen helpen; peins je niet? Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je overschot van gelijk in! We gaan voor lachende snoeten. Absoluut!

   Verwijderen
 4. Het ging vooral om leren van en delen met, eigenlijk show the you in you volgens een bepaald thema ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Identiek hetzelfde gevoel gehad! En de finale doorslag om NIET mee te doen: het yoghurtje dat net ietsje 'te spontaan' in de filmpjes aan bod kwam :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Danone, verdorie! Als het nu nog een lokaal bioyoghurtje was geweest... Hihi...

   Verwijderen
  2. En dan worden er lustig recepten gepost met ... Alpro yoghurt. Not kidding. :)

   Verwijderen

Jouw reactie hieronder? GRAAG!