woensdag 6 april 2016

Zuivelgeluk

Ach, ik geef het grif toe: ik ben een smulpaap. Een échte.
Ik kan oprecht genieten van iets wat met liefde klaar werd gemaakt. Op restaurant, daar zeker; maar thuis ook... (Wie hier af en toe eens langs komt weet wat mijn favoriete adresjes in de Westhoek zijn, toevallige passanten kunnen hier eens piepen...)

Hoewel ik mezelf zeker geen keukenprinses noem (daarvoor moet je eerder bij Victorine zijn...) kan ik wel heel gelukkig worden van ronddwalen in supermarkten in binnen- en buitenland. Dat had ik als kind zelfs al. Ik herinner me onze winkelbezoekjes (Intermarché, Leclerc, Match, Sainsbury's, Marcs &Spencer's, Albert Heijn, Coop...)  in het buitenland, waar ik vooral heel graag in de food-rayons ronddwaalde. Engelse marmelade, scones en clotted cream, Franse nectarines, pastèques, gezouten Perrier of boter en Danettepudding in familiepotten, Italiaanse kaas en pasta in vijftien vormen, zeevruchten en olijven. Als 't maar om te eten was, ik werd er instant happy van...

Laatst kwam dat gevoel van overvloedig geluk mij plots weer overspoelen, in de E.Leclerc van Belle (Bailleul), hier net over de grens... Als ik meterslange rayons vol pudding, yoghurt, bioyoghurt, sojayoghurt, boter, smeerkaas, jonge kaas, oude kaas, roomkaas, régimekaas, platte kaas... zie, maakt mijn hart een sprongetje... en wil ik daar dan wel een foto van nemen...

Een contente Mamasoet tussen zoveel lekkers...











1 opmerking:

  1. Mo seg, daar moet ik ook eens naartoe peins ik... En keukenprinses..kweet niet hoor, van zo'n compliment ga ik blozen, hoor :) x

    BeantwoordenVerwijderen

Jouw reactie hieronder? GRAAG!