maandag 9 januari 2017

De 'Pink lady': mijn Instax mini 8!

Net voor kerst vierde ik mijn verjaardag... waardoor er onder de kerstboom niet één, maar twee heel erg fijne geschenkjes lagen!

Omdat Drakenjager weet dat ik niet zo graag ouder word, maakt hij er elk jaar zijn werk van. Als het op originele geschenkjes aankomt, is hij absoluut een kanjer! Zo verzachtte hij het leed dit jaar met een knaller van formaat...

Hij-Die-Mij-Zo-Goed-Kent schonk mij... deze beauty!Ik heb al gemerkt dat mensen erg...eh... gevarieerd/slash/uiteenlopend op dit toestel reageren: you love it... or you hate it. Het grote voordeel is dat het unieke momenten registreert én dat je meteen het resultaat van je shoot in handen hebt: de foto's glijden meteen uit het toestel en naarmate de tijd verstrijkt, zie je de kleuren op het kaartje verschijnen. Ook de grootte - bankkaartformaat- is erg fijn.

Niet iedereen kan om met het idee dat de fotografie de dag van vandaag al heel wat vérder gevorderd is (keuze! pose! mooi maken! bijkleuren! filter!)dan wat hier mogelijk is. Je kunt niet bijsturen en na dé klik is het resultaat ofwel oogverblindend, ofwel flou ofwel mislukt. Maar hé... je bent niet verplicht om dit toestelletje te kopen, niet? En oefening zou toch kunst moeten kunnen baren...(...opperde ze ietwat overmoedig...)

De komende maanden plan ik dus een nieuwe verhalenreeks op dit blogje: foto's die ik met mijn Instax mini 8 nam... én het verhaal erachter!

Benieuwd? 
Neem hier dan af en toe eens een kij/iekje!

1 opmerking:

  1. Staat ook nog op mijn lijstje om ooit in huis te halen! Het heeft wel iets vind ik ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Jouw reactie hieronder? GRAAG!