zondag 11 december 2016

7 foto's, 1 week - 'rustig blijven'

De voorbije week was keidruk, ik sprak er u hier al over... We tellen keihard af naar Kerstmis, maar moeten de berg van de proefjes nog over. Mijn stresslevel (en dat van de dochter) is bovenaards, dus alle afleidingsmanoeuvers passeerden al de revue.

In een poging niet in geknor en gezeur te vervallen, lijst ik hieronder de hoogtepunten van de voorbije week op.
Ik vat ze samen onder de noemer 'rustig blijven'.

Sinds dinsdag is Het Nest dus bezig met het afleggen van proefjes allerhande: we berekenden samen al oppervlakten van halve cirkels, winstmarges bij de verkoop van fietsbellen en cijferoefeningen met kommagetallen en rest. De oorzaken van en aanleiding tot de Eerste Wereldoorlog én de werking van ons oor passeerden al de revue, en ik ben weer helemaal mee als iemand met mij van gedachten wil wisselen over de reïncarnatiegedachte van de boeddhisten.

Omdat je met z'n tweeën makkelijker drie kinders kan managen in deze drukke tijden, deed Drakenjager dapper mee. Bemerk zijn pedagogisch verantwoord geplaatste sigaret op foto 2!

Ik deed al wreed mijn best om de ruimte onder onze kerstboom te vullen, we zijn er écht bijna, en het kaftpapier van denikea  zorgt dat al die cadeaus allemaal verschrikkelijk mooi met elkaar matchen... We kochten dit jaar een naaldhoudende Nordmannboom die zalig ruikt en op het randje van epileptisch staat te knipperen.
Toch vind ik dat er ook heel veel te zeggen valt voor de boom die ten huize ons pa en ma te pronken staat. Homemade, uit Scandanavisch bleek hout. Ik hoop om ooit -als ik de pensioengerechtigde leeftijd bereikt heb- nog zoveel creativiteit in mijn binnenwerk te hebben bewaard. Al denk ik dat het vooral een combinatie is van veel tijd, veel geduld, veel handigheid en veel borstelstokken.

Zaterdagavond verloor ik bijna het bewustzijn - zo zen was ik- in de Wu Wei in Kortrijk. Veel heb ik eigenlijk niet nodig: een hottub, een sterrenhemel en 4 sauna's. En Emmy, natuurlijk. Over Wu Wei beloof ik u in 't korte nog wel een uitgebreider verslagje.

Een familiezondag sloot de week in alle gezelligheid af. Neefjes, nichtjes, broertjes en zusjes.

Kerstmis 2016,
wij.tellen.af!
1 opmerking:

Jouw reactie hieronder? GRAAG!