dinsdag 4 juli 2017

Avondje weg? Een gouden tip!


Elk jaar leggen we bij het begin van de vakantie de puzzel: wie gaat wanneer waarheen? En indien het om Drakenjager of ikzelf gaat: wat gebeurt er met de jeugd?
Wij vinden Quinn nu nog nét een beetje te jong om een langere periode helemaal alleen thuis te blijven, hoewel haar laptop en gsm geen halve seconde van haar zijde zouden wijken... en dan heb ik het nog niet over de mannetjes gehad... Als ik dat duo alleen thuis laat, sta ik niet in voor de -ongetwijfeld creatieve - gevolgen!

Gelukkig zijn we gezegend met een ruim netwerk van oma's, opa's, mammies, pappies, oompjes, tantes, neven, nichten, vriendjes en vriendinnetjes, zodat het opvangprobleem op onze avondjes uit nog nooit voor buitenproportionele problemen zorgde. Dat ik in het onderwijs sta, speelt zeker ook in ons voordeel, maar voor u puft en zucht... ook onderwijsmensen zijn soms vaak / zeker / absoluut eens blij met een avondje zonder jeugd! Om naar een concert te gaan, bijvoorbeeld, of gewoon eens gezellig uit eten te gaan en niet de hele tijd te moeten checken of iedereen wel mooi rechtop zit, er niet overdreven met het tafelkleed geprutst wordt, niemand een glas omstoot, niemand zijn glas in één teug leegdrinkt, iedereen de hapjes eerlijk verdeelt, niemand moppert over eten dat niet snel genoeg komt (honger! eten! nu! ) of nog iets anders...

En als het de komende weken toch nog moeilijk wordt om eens een avondje wég te organiseren, is er altijd nog babysitters.be , een megagebruiksvriendelijk platform dat je in contact brengt met enthousiaste babysitters in jouw directe omgeving. (Voor Ieper, bijvoorbeeld, kreeg ik een lijstje met tientallen kandidaten van alle leeftijden... Ook kinderverzorg(st)ers en onthaalmama's tekenen present, en iedereen stelt zichzelf netjes voor, met vermelding van leeftijd, ervaring, taal, eventueel zelfs of ze eigen kinderen hebben... You name it, they have it!)
Wil je zelf heel gericht zoeken, dan geef je makkelijk je eigen voorwaarden en/of voorkeuren in via  www.babysitters.be/babysit/zoeken/  ... Easypeasy, echt!

Ik zou maar eens snel mijn agenda erbij nemen en een aantal sortietjes plannen... die opvang is in een fluit geregeld!Deze post kwam er in samenwerking met babysitters.be.
Ook interesse in samenwerking? Mail mij en we spreken er eens over ;-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Jouw reactie hieronder? GRAAG!