donderdag 17 augustus 2017

Mijn favoriete Elvis

Een twintigtal jaar geleden gingen mijn ouders eens een weekendje weg. In mijn hoofd was het naar Engeland, maar het kan zeker ook naar ergens anders geweest zijn.
Anyway, ze kwamen thuis en ik kreeg van hen 2 cd's: de gouden van Abba en een best of van Elvis. Ik weet niet of zij al het materiaal van Elvis kenden, maar ik heb the king door die cd leren kennen, en was meteen verkocht. Hoe vaak heb ik als bakvis 'Can't help falling in love' en 'Heartbreak hotel' of 'Love me tender' gedraaid? Hoe vaak meegewiegd met 'Suspicious minds', geshaket op 'Jailhouse rock'?

Toen ik gisteren in de krant las over zijn veertigjarig overlijden en voor mezelf wou uitmaken wat ik nu écht het allermooiste Elvislied aller tijden vind, heb ik toch wel even getwijfeld. Van 'Always in my mind' krijg ik -zeker bij de brug ergens halverwege- nog altijd een serieuze krop ter hoogte van mijn strottenhoofd, bij 'Return to sender' huppel ik nog altijd rond de tafel van contentement, maar met stip én ster op één komt toch het onovertroffen 'The wonder of you'.
Bombastisch, dramatisch en een beetje kitscherig Amerikaans. Een oorworm, for sure. En een fijn liefdeslied, dat ook. (You touch my hand and I'm a king. Kiekenvel.)  En als je eens wil meebrullen, zet je 't maar eens keihard op. (Aan het einde gaan mijn armen altijd ongewild een beetje musicalachtig de lucht in en waan ik mij op een een gigantisch podium ergens temidden the States. En ik wil ook altijd eens buigen als mijn showtje over is. Sterker dan mezelf ;-) Wedden dat u dat ook hebt als u straks eens luistert?)

'I guess I'll never know the reason why
you love me as you do
that's the wonder...
the wonder of you...'

Wil je 't nog eens horen?  Enjoy!

p.s. Vergeet de buiging op het einde niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Jouw reactie hieronder? GRAAG!