zondag 19 januari 2014

What's in a name?
Checkt u dit lijstje even?
Juist, ja, de vreemdste namen van 2013... Je kunt erom lachen, maar eigenlijk heb ik ook wat sympathie voor de durvers die hun kind van baby af aan meteen tot mondigheid stimuleren...
U hoort mij niet zeggen dat ik Power Courage graag hoor, en Ky'Shandro... maar als de ouders menen dat dát de állermooiste mensennaam ter wereld is... so be it!

Wij kozen hier ook niet de meest voor de hand liggende namen voor Het Nest. (Al moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat Drakenjager mij wat heeft moeten temperen. Uit een ver vóórmoeders verleden herinner ik me nog Falk, Bill, Penny, Billie, Onno, Poppy, Blossom en -godbetert!- Giggs.) Al kan ik nu wel zeggen dat ik nog altijd blij ben met onze keuze voor een koningin, een voetballer en een piraatje. (Haarscherp herinner ik me het moment waarop de dochter geboren werd en wij het er meteen over eens waren dat ze iets koninklijks had...)

Wie mij zo af en toe ontmoet, weet misschien dat ik een buitengewone interesse heb voor de namen van kinderen van BV's, BN'ers en internationaal gesternte. Vanessa Paradis die samen met überpiraat Johnnie gaat voor een Lily-Rose  en een Jack, ik vind dat top! Lefgozer Anouk met haar bijbelse namen (Elijah, Jeremiah, Benjahmin en Phoenix Ray), Tom Landuyt (Bloem, Mensje en Zus), ge-wel-dig!

En denkt u bij Poppy Honey, Petal Blossom, Daisy Boo en Buddy Bear ook meteen aan Jamie Oliver?
En wat met Apple en Moses? Prince Michael II en Blanket? Tallulah Belle, Rumer en Scout?

Ik wil maar zeggen, wie met een pittige naam ter wereld komt, kan maar beter zo snel mogelijk zijn verbale kwaliteiten op punt stellen. U wil niet weten hoe wreed kinderen zijn als het op het vervormen van namen aan komt.
Hoe ik dat zo allemaal weet?
Tot u spreekt een ervaringsdeskundige...2 opmerkingen:

  1. Ik volg een hollandse blogster die haar jongste Maantje Piet heeft genoemd!

    BeantwoordenVerwijderen

Jouw reactie hieronder? GRAAG!