zondag 23 november 2014

Pompomgirl

Kent u dat, zo'n zondag waarbij een viertal wasmanden klaar staan om gestreken te worden en u bij het aanschouwen der huiskamer automatisch en volledig spontaan aan het Einde Der Tijden denkt ? Wel, voor zulke zondagen heb ik een voorstel. Een actief, entertainend voorstel, dat u behalve een uurtje een leeg hoofd meteen ook een instant geluksgevoel bezorgt. Weg, strijkstress! Welkom, zondagse chillywilly!

Al wat je nodig hebt zijn enkele blaadjes crêpepapier, een schaar en een touwtje. O, en uw zondagse humeur, natuurlijk! Dat zeker!


Als je een dubbelgevouwen pakketje van dat stapeltje  maakt, krijg je een fijne strook. Een soort waaiertje, zeg maar... Dat bind je in het midden vast met een strak touwtje. (Je kunt zulke pakketje ook kopen, online bijvoorbeeld... Spaart je meteen anderhalve minuut vouwwerk en een hoop geknoei.)Pulk dan voorzichtig aan de ene kant van je touwtje elk laagje van je waaier los. Probeer de blaadjes niet te veel te kreuken. (Toegegeven, dat had ik pas bij de tweede pompom door, waardoor ik nu ook een semipompon slash misbakselballetje heb. En zelfs als je geen fijn oog hebt voor die dingen, zie je het. Helaas.)

Pulken, dus. Voorzichtig! Langs beide kanten van je waaier.

Jouw engelengeduld en zin voor esthetiek wordt subitopresto of toch zeker na enkele zenuwslopende stressmomentjes beloond met een pompom waar de betere Aziaat stil van wordt...

Bij ons zag dat er ongeveer zo uit:

En vanuit mijn keuken ziet het er zó uit:


Helaas bleef de strijk ondertussen staan... Veel plezier!


1 opmerking:

  1. Oh, wat een leuke tip! Zal hier zeker voor 1 of ander feestje uitgeprobeerd worden!

    BeantwoordenVerwijderen

Jouw reactie hieronder? GRAAG!