zondag 18 oktober 2015

Sou-la-la...

Wij zijn smulpapen, wij, en dat willen we geweten hebben...
Wij : Emmy en ik
Smulpapen: lekker en veel
Wij: nog eens Emmy en ik
Geweten: er blijft wat plakken, maar dat is -voorlopig nog- oké.

Sinds heel wat jaren verspreiden wij met ons tweetjes sfeer en de gezelligheid in menig regionaal restaurantje, bistrootje, eethuis of smulgelegenheidje. Telkens voor een hele avond, want eens we ons placeren, blijven we graag tot de nacht valt. Vaak in het gezelschap van vaste tooghangers, nieuwgemaakte vrienden en epicuristen waarmee we in de voorbijglijdende uren vrede sloten.

We hebben enkele favoriete adresjes en enkele plekken waar we nooit meer zullen gaan. Niet zelden breien we moeiteloos avonden aaneen  en zetten we gesprekken verder die enkele maanden daarvoor gestart waren. Dat doen we bijvoorbeeld met de regelmaat van de klok in 't Groen blad, een gezellig eethuisje in Nieuwkerke, waar we het slaatje met warme feta en de balletjes in tomatensaus als tip zouden geven. Zalige keuken à l'ancienne. De vrolijke intermezzo's van waard Filip krijg je er zomaar bij.

In Ieper waren we ook laat op de avond heel welgekomen bij Mimi's. Koffie, thee en héél veel zoets... Top.

Ik denk dat we qua buitenlandse keuken toch allebei hetzelfde favorietje hebben...  En ook al moeten we er een halfuur voor omrijden én reserveer je er best enkele weken op voorhand je plekje... wij blijven enorme fans van de keuken van Soula, in 't Orakel in Roeselare. De meest pure en gezonde Griekse keuken die je je kunt voorstellen (vegan, veggie, vis, vlees, kip, lam...), in een cosy restaurant waar je meteen een huiskamergevoel krijgt. We voelen er ons kind aan huis en ik weet zeker dat Soula al haar klanten als familie behandelt.

We kwamen er vrijdag en namen een familieportret...


 
Als je langsgaat, dan graag met mijn groeten!

2 opmerkingen:

Jouw reactie hieronder? GRAAG!