Doorgaan naar hoofdcontent

Sortietje met Het Nest: naar de Romeinen!

Toen onze opa eerder dit jaar verjaarde, schonken wij hem een gidsbeurt in het Romeins Archeologisch Museum van Oudenburg, vlakbij Oostende.

Gisteren flashten we onszelf dus 1700 jaar back en werden we met z'n allen Gallo-Romeinen.

Dankzij onze gids -die zich keigoed aan zijn divers publiek wist aan te passen- leerden we bij over het Romeinse castellum, het verdedigingswerk dat onze voorouders in de 4de eeuw moest behoeden voor invallen van woeste Germanen. De rondleiding was heel hands-on: we mochten ons verkleden, specialiseerden ons in Romeinse wapendracht en ontdekten welke spelletjes Romeinse kinderen speelden.
En omdat we er toen eigenlijk nog niet genoeg van konden krijgen, eindigden we met een heus skelet van een Romeins soldaat.











 

Als je het RAM met een gids wil bezoeken, reserveer je dit best eventjes op voorhand. Naast een museumbezoek kun je intekenen voor allerlei workshops en proefateliers. (Gouden tip: in het pinksterweekend is er een heus Gallo-Romeins weekend waarin je een flashbackmaakt door re-enactment en allerlei doeactiviteiten, gevechten, een Keltisch dorp en een waaier aan Romeinse parades.)

Wij gaven bij de reservatie aan dat onze groep bestond uit 5- tot 62-jarigen en we kregen een rondleiding op maat die ongeveer anderhalf uur duurde.

Heb jij ook tips voor Sortietjes met Het Nest? Of ben je ook van plan eens naar Oudenburg te gaan? Shoot! Mail! Roep!

Veel plezier!





Reacties

Populaire posts van deze blog

Bedankt, verwenner!

De fijnste schoolweek van 't jaar zit erop. Echt. Genoten heb ik. Ge-no-ten. Waarvan? De verwenweek. De watte? De verwénweek. Het concept is even eenvoudig als geniaal. 1 Schrijf je in. Noteer net en duidelijk je naam. 2 Wacht enkele dagen af. Bijt niet op je nagels. 3 Ontvang een stiekempjestopsecretgeheim briefje in je vakje met daarop de stiekempjestopsecretgeheime naam van de persoon die jij de komende week zal mogen / moeten verwennen. Bij mij was het van mogen , want ik had Mattias Derycke geloot. Ik geef toe, zonder expliciet te zijn en namen te noemen: er lopen onaangenamer typen op ons SVC rond. Zeker als je ze hypothetisch gezien zou moeten verwennen... Ik werd zelf extreem aangenaam verwend, maar tastte tot donderdag nog in het duister over wie die geheime weldoener dan wel was. Dat het een man was, stond vast... Wie denkt er anders aan om mij, geheelonthoudster,  van  een Duvel te bedienen? Maar wie. Wie, o, wie?! Na een aantal fijne attenties voo

Koningin Angina

Manman, koningin Angina heeft me zwaar liggen... Voor wie niet weet hoe mijn keeltje er de voorbije dagen uitzag, klik hier . Opgelet, 't is niet voor gevoelige kijkers. Wie koningin Angina liever vrolijk en blij bezig ziet, kan zich tegoed doen aan dit filmpje: Om maar te zeggen... aan alle ellende komt een einde, en ik ben zomaar eventjes anderhalve kilo kwijt. (Bijna zei ik: "Meer van dat!" Maar ik beet mijn tong er net op tijd af.)

Venetiaans blond

Niets is wat het lijkt... Bedankt, Mia!