maandag 4 juli 2016

Sortietje met Het Nest: naar de Romeinen!

Toen onze opa eerder dit jaar verjaarde, schonken wij hem een gidsbeurt in het Romeins Archeologisch Museum van Oudenburg, vlakbij Oostende.

Gisteren flashten we onszelf dus 1700 jaar back en werden we met z'n allen Gallo-Romeinen.

Dankzij onze gids -die zich keigoed aan zijn divers publiek wist aan te passen- leerden we bij over het Romeinse castellum, het verdedigingswerk dat onze voorouders in de 4de eeuw moest behoeden voor invallen van woeste Germanen. De rondleiding was heel hands-on: we mochten ons verkleden, specialiseerden ons in Romeinse wapendracht en ontdekten welke spelletjes Romeinse kinderen speelden.
En omdat we er toen eigenlijk nog niet genoeg van konden krijgen, eindigden we met een heus skelet van een Romeins soldaat.











 

Als je het RAM met een gids wil bezoeken, reserveer je dit best eventjes op voorhand. Naast een museumbezoek kun je intekenen voor allerlei workshops en proefateliers. (Gouden tip: in het pinksterweekend is er een heus Gallo-Romeins weekend waarin je een flashbackmaakt door re-enactment en allerlei doeactiviteiten, gevechten, een Keltisch dorp en een waaier aan Romeinse parades.)

Wij gaven bij de reservatie aan dat onze groep bestond uit 5- tot 62-jarigen en we kregen een rondleiding op maat die ongeveer anderhalf uur duurde.

Heb jij ook tips voor Sortietjes met Het Nest? Of ben je ook van plan eens naar Oudenburg te gaan? Shoot! Mail! Roep!

Veel plezier!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Jouw reactie hieronder? GRAAG!