De voorbije dagen en weken ging het hier, beste lezer, wat vaak over baby's en hun omkadering... U bleef misschien wat op uw honger zitten, en daarom... het tweede veggierecept van dit blogje.
Wie naar Piet en Claire (of elders) wil om zijn ingrediënten bijeen te sprokkelen, komt met een fietskar al heel ver, het lijstje is eerder beperkt.
Met 5 kilo grote, vastkokende aardappelen, een ei, mosterd, olie, azijn, een teentje knoflook en een snuifje zout kom je al een heel eind ver!
Zo ga je te werk:
En nu komt de moeilijkheid... Zodra je stap 3 zette, komt een tweede taakje op je af. (Dit taakje lukt alleen bij vrouwen die hun regels niet hebben. Mannen kunnen dit op geen enkel moment van hun cyclus, n.v.d.r.)
Roer het eigeel samen met een lepeltje mosterd en een versnipperd teentje look tot een mixje. Voeg daar stap voor stap een fijn straaltje olie aan toe, maar blijf aandachtig, geconcentreerd en in dezelfde richting roeren.Het papje zal verdikken, niet schiften en heerlijk gaan glanzen!
Als je véél geduld, een stevige hand, een krachtige arm en het doorzettingsvermogen van een heuse vegetariër hebt, bekom je een aïoli om duimen, vingers en patattenfiguurtjes van af te likken.
Eet ze!
Wie naar Piet en Claire (of elders) wil om zijn ingrediënten bijeen te sprokkelen, komt met een fietskar al heel ver, het lijstje is eerder beperkt.
Met 5 kilo grote, vastkokende aardappelen, een ei, mosterd, olie, azijn, een teentje knoflook en een snuifje zout kom je al een heel eind ver!
Zo ga je te werk:
- Schil de aardappels netjes, spoel ze en dep ze droog.
- Snij ze in plakken van 1 cm breed, en daarna naar believen in even grote stukken (reepjes, slangetjes, blokjes, driehoekjes...).
- Laat het frietvet tot 150 graden opwarmen en dompel de aardappelfiguurtjes 1 minuut in het vet onder. Laat uitlekken.
- Verwarm het vet tot 180 graden en bak af tot je baksel goudbruin is.
En nu komt de moeilijkheid... Zodra je stap 3 zette, komt een tweede taakje op je af. (Dit taakje lukt alleen bij vrouwen die hun regels niet hebben. Mannen kunnen dit op geen enkel moment van hun cyclus, n.v.d.r.)
Roer het eigeel samen met een lepeltje mosterd en een versnipperd teentje look tot een mixje. Voeg daar stap voor stap een fijn straaltje olie aan toe, maar blijf aandachtig, geconcentreerd en in dezelfde richting roeren.Het papje zal verdikken, niet schiften en heerlijk gaan glanzen!
Als je véél geduld, een stevige hand, een krachtige arm en het doorzettingsvermogen van een heuse vegetariër hebt, bekom je een aïoli om duimen, vingers en patattenfiguurtjes van af te likken.
Eet ze!
Whoehaa....het papje maken...schitterend!
BeantwoordenVerwijderen