dinsdag 4 augustus 2015

Zespri!

In 2007 kochten en verbouwden wij -hoogzwanger van Boytje Nuno- ons huis. De vorige eigenaar had zonder verstand van zaken de hele tuin platgesnoeid. Het leverde een bizarre inkijk én een geambeteerde buurman op... en het besef dat we nog héél lang zouden moeten wachten tot de tuin weer een beetje privacy gaf... (Diezelfde buurman vertelde ons op een avond waarop de wijn al meer in de man dan in de kan was, dat de voormalige eigenares 's zomers topless zonnebaadde in het gras, en dat hij dat zeer kon appreciëren...) Alle hens aan dek dus, om de scheiding zo snel mogelijk van beplanting te voorzien... En omdat een sjette  ook maar een sjette is, en een plant kan groeien, boeien en bloeien, kochten we een kiwiplant.
Een wátte?!
Een kiwiplant!
Maanden-, neen, jarenlang kreeg de plant wel harige takken en een wilde haardos, maar als je geen kenner van uitheemse fruitsoorten was, kon je net zo goed denken dat het een groot uitgevallen haagplant was, iets tussen boom en struik, met grote groene bladeren en grappige, wijd vallende takken.
Groot was mijn verbazing toen ik gisteren, verborgen in de kruin 3 (drie! DRIE! TROIS!) kiwi's op hun dooie gemak van het zonnetje zag genieten!
Geduld loont. En als ik ergens terugvind wanneer ik ze mag oogsten, laat ik ook nog wel even weten hoe ze smaakten!
Zespri green, zomaar, in Vlamertinge-jardin!1 opmerking:

Jouw reactie hieronder? GRAAG!