woensdag 5 april 2017

Ik kan het. Ik kan het. Ik kan het. Ik ...

De voorbije jaren had ik het op geen enkel moment in mijn hoofd gehaald om helemaal alleen met mijn 3 koters een dag uitstapje te regelen. Stress, te druk, zoveel zorgen, een hand te weinig, een buggy te veel, zoveel gemopper en nog zoveel meer...

Ik stel vast dat zulke dingen organisch groeien, want voor ik het goed en wel besefte picknickte ik maandagmiddag aan zee.

Er werd bijzonder weinig gemopperd (die zes keer dat iemand vroeg of we er al bijna waren vergeet ik even voor 't gemak), bijzonder veel gelachen, lustig gelikt en duchtig gegraven.
Ik heb maar 1 keer moeten zeggen dat ze moesten wachten voor een ijsje (de sandwich was nog niet helemaal binnen!) en maar 2 keer dat ik nog niet wist of we gingen go-carren... (Daarna gaf ik gewoon toe.)

Dit geslaagde uitstapje brengt mij tot volgende vrolijke berichten aan mezelf:
- Als je lang genoeg denkt dat het niet zal lukken en het daarna toch eens probeert, lukt het toch!
- Een sortietje zonder buggy rolt veel vlotter! Na 11 jaar getjool mocht dat wel.
- Chill, Mamasoet, chill! Als je eens diep ademhaalt en daarna blijft ademen, komt alles goed!
- Zeg de volgende keer al in de auto dat we niet gaan zwemmen. Het bespaart je een kort berispmomentje!

Ik heb doorgaans een hekel aan het woord, maar gebruik het hier met plezier: lang geleden dat ik nog zo'n ontspannende qualitytime met mijn Nest had.
4 opmerkingen:

 1. Gelukkig moest je je kroost nog niet wijzen op de herkenpalen als ze verloren zouden lopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij kiezen altijd rustige stranden op exotische locaties uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Machtig! Ik vind het zelf ook elke keer een uitdaging om er op uit te trekken alleen met de 3 meiden maar altijd zotcontent dat ik het deed.

  (Al vraag ik me dan af hoe je dat doet als er eentje moet plassen aan het strand? Dat is nog iets waar ik het meest miserie mee heb ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vooraf zes keer zeggen dat er daar geen wc is... ;-) en als 't nodig is een tearoom of publiek wc opzoeken. Dan moeten ze wel allemaal mee, hé...

  BeantwoordenVerwijderen

Jouw reactie hieronder? GRAAG!