Doorgaan naar hoofdcontent

Paasvisite!

Bij het ingaan van elke vakantie mag de klashamster uit de vierde klas mee op logement. Het was Quinn nooit gelukt hem mee te krijgen, en ook Nuno legde al elke keer een ondertekend briefje op tafel (" Wij, ouders van boytje, geven met alle plezier toestemming om de hamster tijdens de komende vakantie als gast te mogen verwelkomen..."). Het geluk had-ie echter nog nooit aan zijn kant. De ene keer werd het nummertje door de voorlaatste kandidaat geraden (en hij was de laatste...), een andere keer vond hij ons ondertekend briefje niet en met de krokusvakantie kon het meisje dat als eerste het nummer mocht raden lezen wat er op het bord stond.
Zegt hij.

U had zijn glimlach -van oor tot oor! en terug!- moeten zien, toen hij dus gisterenavond parmantig de woonkamer binnenstapte, de armen gevuld met het kooitje van de hamster, de hamster, zijn eten, zijn drinken en zijn zaagsel.
Het geluk spatte eraf, ik heb het zelfs achteraf wat mogen opdweilen...

Het diertje heeft bijzonder weinig zorg nodig: het slaapt de hele dag en tegen dat het wakker wordt is alleen Drakenjager nog beneden actief. Voor de zekerheid plakte ik het deksel van het kooitje nog een beetje meer vast, want de grijpgrage handjes van Junior Jack vallen soms niet te controleren...

Gisteren bracht Chippie dus zijn eerste nacht door op Vlamertingse bodem, pardoes op mijn dressoir.
Vanmorgen heb ik hem subtiel verhuisd naar een minder opvallend plekje. Hamsters houden niet zo van fel licht, en dwerghamsters al zeker niet.

En ik weet eigenlijk ook niet goed in hoeverre ik mijn flamingo kan vertrouwen...




Reacties

  1. Zou dat nog steeds dezelfde hamster zijn?? Hij kwam ook bij ons op logement...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha... Bij het begin van het jaar zei juf Cathérine dat een hamster gemiddeld 3 jaar leeft... en dat dit exemplaar al 3 jaar geweest is!
    Ik hoop maar dat hij zijn verblijf bij Los Demettos overleeft! :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Jouw reactie hieronder? GRAAG!

Populaire posts van deze blog

Bedankt, verwenner!

De fijnste schoolweek van 't jaar zit erop. Echt. Genoten heb ik. Ge-no-ten. Waarvan? De verwenweek. De watte? De verwénweek. Het concept is even eenvoudig als geniaal. 1 Schrijf je in. Noteer net en duidelijk je naam. 2 Wacht enkele dagen af. Bijt niet op je nagels. 3 Ontvang een stiekempjestopsecretgeheim briefje in je vakje met daarop de stiekempjestopsecretgeheime naam van de persoon die jij de komende week zal mogen / moeten verwennen. Bij mij was het van mogen , want ik had Mattias Derycke geloot. Ik geef toe, zonder expliciet te zijn en namen te noemen: er lopen onaangenamer typen op ons SVC rond. Zeker als je ze hypothetisch gezien zou moeten verwennen... Ik werd zelf extreem aangenaam verwend, maar tastte tot donderdag nog in het duister over wie die geheime weldoener dan wel was. Dat het een man was, stond vast... Wie denkt er anders aan om mij, geheelonthoudster,  van  een Duvel te bedienen? Maar wie. Wie, o, wie?! Na een aantal fijne attenties voo

Venetiaans blond

Niets is wat het lijkt... Bedankt, Mia!

Koningin Angina

Manman, koningin Angina heeft me zwaar liggen... Voor wie niet weet hoe mijn keeltje er de voorbije dagen uitzag, klik hier . Opgelet, 't is niet voor gevoelige kijkers. Wie koningin Angina liever vrolijk en blij bezig ziet, kan zich tegoed doen aan dit filmpje: Om maar te zeggen... aan alle ellende komt een einde, en ik ben zomaar eventjes anderhalve kilo kwijt. (Bijna zei ik: "Meer van dat!" Maar ik beet mijn tong er net op tijd af.)